Kanguru Matematik Yarışması

Kültür Koleji Fen Lisesi, eğitimde yenilikçilik ilkesi doğrultusunda öğrencilerin muhakeme etme araştırma, sorgulama becerileri ile matematik zekâlarını ön plana çıkarmak ve öğrencilerimizin bilimsel bir etkinliğe katılmalarını sağlayarak yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olup aklın ve bilimin aydınlık dünyasında yol gösterici ışık olabilmek amacıyla uluslararası düzeyde düzenlenen Kanguru Matematik Yarışmasına katılmıştır.

Kanguru Matematik Sınavı 1991’den bu yana 74 ülkede uygulanan Fransa merkezli uluslararası bir matematik sınavıdır.

Türkiye’den 82500 öğrencinin katıldığı yarışmada 3 öğrencimiz Türkiye finallerine kalmıştır.

Final sınavında öğrencimiz Mustafa Ulvi AYDIN Türkiye 8.si olarak madalya almaya hak kazanmıştır.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

<< TÜM HABERLER