NEDEN KÜLTÜR

Canımızın bir parçası olan ve çok değer verdiğimiz çocuklarımız için her zaman en iyisini isteriz. Bu anne-baba olmanın doğasında var ve en doğal hak. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması bizler için çok önemlidir. Okul çağı geldiğinde, onun mutlu ve akademik olarak başarılı olacağı, iyi bir yurttaş olmasında donanımlar sağlayacak iyi bir okul seçmek isteriz.  Bu arayışla yola çıktığımızda nerdeyse her köşebaşında bir özel okulun bulunduğu bir döneme doğru gidildiğini farkederiz. Kendi okul çağlarımızda bu kadar çok ve çeşitli okul olmadığını anımsarız. Aklımıza henüz cevabını bilmediğimiz bir sürü soru gelir? Yenilikler iyidir. Yaşantımıza renk katar. Ama bizim için okula başlamakta yeni bir durum, bu durumu eğitim sektörüne yeni katılmış bir okulla mı başlasak yoksa dengeli bir yaklaşımla yıllarını eğitim sektöründe geçirmiş deneyimli bir okul mu tercih etsek? Bunun cevabı sizde.

Biz Kültür Kolejleri olarak öğrencilere 55 yıldır hizmet sunmaktayız. 55 yıl bir eğitim kurumu için oldukça uzun bir süre. Ülkemizde bu kadar uzun süreli eğitim hizmeti veren okulların sayısı oldukça azdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi özel eğitim kurumlarının sayısı her geçen gün artmaktadır. Buna rağmen, hedef ve ilkelerinden ödün vermeden, çağdaş yaşamın gereklerine uygun eğitim yaklaşımlarıyla, öğrencilerinin içinde bulunduğu yüzyılın bir bireyi olarak yetiştirilmeleri  konusunda  dengeli bir yol izleyen Kültür Eğitim Kurumları anaokulundan başlayarak üniversite yüksek lisans eğitimine kadar uzanan geniş bir yelpaze içinde eğitimlerini sürdürmektedir.

Bugün dede/anneanne/babaanne olan bir kuşağın bir zamanlar Kültür Eğitim Kurumlarında öğrenci oldukları, şimdi ise bu kurumlara eğitim almaları için kendi torunlarını gönderiyor olmaları, kurumun kendilerine ve çocuklarına verdiği eğitime  güven duyduklarının bir göstergesidir.

Kültür Eğitim Kurumlarının Kurucusu ve yöneticileri olan Akıngüç ailesinin üyelerinin dört nesildir, inanç ve sebatla, dünyada eğitim konusunda yapılan yenilikleri izleyerek ve ülkemizde eğitim konusunda ilkleri gerçekleştirerek yaptıkları çalışmalar Kültür Eğitim Kurumları’nı eğitim sektörünün aranılan kurumlarından biri yapmaktadır.