Haber Detay

İNOVASYON MERKEZİ AÇILDI...

Günümüzde dünyadaki teknolojik gelişmeler öğrenci profillerini değiştirmekte, onlara analitik düşünme, tasarlama, üretme ve girişimcilik becerilerini geliştirme imkanı sunmaktadır. Bu durum, geleneksel eğitim uygulamalarının değişmesi anlamına gelmektedir. Bu sebeple, öğrenme-öğretme sürecinde hedeflenen, öğrencilere inovatif bir bakış açısı kazandırılması olmalıdır. İşte öğrencilere bu bakış açısının kazandırabilmesi için eğitim programı ve öğrenme ortamlarının güncellenmesi bir  ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu gerçeklerden yola çıkarak okulumuzda "yaratıcılık, üretim ve girişimcilik " kültürünün en üst düzeyde işlenebilmesi için bir inovasyon merkezi oluşturulması düşüncemiz çıkmıştır. Da Vinci İnovasyon Merkezi; Tasarım Fabrikası, Robotik Laboratuvarı ve Dijital Tasarım Stüdyosundan oluşan bir komplekstir. Bu bölümler, ayrı ayrı ya da birlikte çalışma imkânı sunarlar.

Coderdojo, Arduino,Sketchup, Robot Programlama, Algoritma ve Kodlama, Mobil Programlama, Web Tasarım, Video Prodüksiyon, Grafik Tasarım, Müzik Tasarım, Dijital Fotoğrafçılık, Mimari, Endüstriyel Tasarım, Moda Tasarım, Model Uçak, Model Gemi gibi çeşitli eğitim programları ve atölyeler başlayacaktır. Da Vinci İnovasyon Merkezi, bu eğitim programları dışında da ders içerikleri gereği projelerin yapılma sürecinde de kullanılacaktır. İnovasyon Merkezi, 400 m2 ‘lik bir alanda özel tasarım donanımı ve teknolojik alt yapısı ile aynı anda 100 öğrenciye hizmet verebilmektedir. Merkezde; dijital tasarım için özel 23 inç büyüklüğüne  bilgisayarlar, 3 boyutlu yazıcı, robotik setleri, Ardunio setleri ve çok sayıda özel materyal yer almaktadır.

<< TÜM HABERLER