Haber Detay

BAŞARI ÖDÜLÜ KÜLTÜR KOLEJİNE

ULUSLARARASI MATEMATİK YARIŞMASINDA BAŞARI ÖDÜLÜ KÜLTÜR KOLEJİNE

Amerika Birleşik Devletleri‘nde düzenlenen 20. The Consortium for Mathematics and its Applications (COMAP) liseler arası  matematiksel modelleme yarışmasına katılan Kültür Koleji, Türkiye’deki okullar arasında başarı ödülüne layık görülen “Tek Türk Okulu” oldu.

Her seviyede, her öğrencinin matematiksel modelleme ve uygulamalarını öğrenmesi amacıyla 1980'lerden beri düzenlenen yarışmada, Kültür Koleji Fen Lisesi ve Kültür Koleji Anadolu Lisesi Çin, Amerika, Singapur, Tayland ve Hong Kong gibi ülkelerden toplamda 938 takım arasında “Başarılı Katılımcı” ödülüne hak kazandı.

Kültür Koleji Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi Uluslararası Matematik Modelleme Yarışmasına (UM2Y) katılan tek Türk okulu oldu. Uluslararası alanda ülkemizi temsil eden Kültür Koleji başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

<< TÜM HABERLER