Haber Detay

UZAKTAN EĞİTİMDE KALİTE KURULU

Kültür Koleji, 1960’tan bugüne “Öğrencilerin Hizmetinde” olma ilkesi doğrultusunda “nitelikli ve kalite eğitim”den ödün vermeden, uzaktan eğitimi daha nitelikli, daha kaliteli sürdürebilmek için uzaktan eğitim kalite standartlarını tanımladı.  “Uzaktan Eğitim Sistemi Standardizasyon ve Kalite Geliştirme Rehberi”ni tüm öğretmenleriyle paylaşan İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, “Sürdürülebilir Standardizasyon ve Kalite Geliştirmenin sağlanması adına kurumun bölüm başkanları ve müdürlerinden oluşan Uzaktan Eğitim Kalite Kurullarının görev yapmaya başladığını belirtti.

8 ayrı alanda, 70 kalite standardını devreye aldıklarını, bu süreçte öğrencilerinin; öğretmenlerin birikimlerinden dijital ortamın sunduğu geniş olanaklar çerçevesinde yararlandırdıklarını dile getiren Kutoğlu, sistemin 3 boyutta takip edildiğini ifade etti. Uzaktan Eğitim Kalite Kurulları,  kayıt altına alınan online dersleri inceleyerek hizmet içi eğitim programları tasarlayacaklar.

<< TÜM HABERLER