Başarı

SPOR
Okulumuzda öğrencilerimizin spora karşı olan ilgi ve yeteneklerini arttırmak amacıyla çeşitli yarışmalar ve turnuvalar düzenlenmektedir. Bu turnuvalar sonucunda dereceye giren öğrenciler ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulumuzu temsil etmektedirler.
Öğrencilerimizin spor dalında kazandığı başarılardan bazıları aşağıdadır.
06 Nisan 2015 tarihinde 18 okulun katılımıyla gerçekleştirilen Bakırköy Liselerarası Masa Tenisi Turnuvasında okulumuz masa tenisi takımı yaptığı 5 maçı da kazanarak İlçe Şampiyonu olmuştur.
Öğrencimiz Nareg HAÇİKOĞLU, 01-02 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda
*Uzun atlamada 6,15 metre ile İstanbul şampiyonu,
*3 adım atlamada 12,62 metre ile  yine İstanbul şampiyonu olmuştur.
14-15 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen Genç Erkek Atletizm Grup Şampiyonasına katılan öğrencimiz, uzun atlama branşında 6,30 m ile barajı geçerek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır.
Okulumuz öğrencisi Hami Uğur KAMBUROĞLU, 08 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen İlçe Yüzme Şampiyonasında 50 metre kurbağalama branşında birincilik, 50 metre sırt üstü yüzme branşında ikincilik ödülü almıştır.
Okulumuz basketbol takımı, 2013-2014 Bakırköy İlçe Müsabakalarında ilk 4 takım arasına girerek yarı final oynamaya hak kazanmıştır.
Okulumuz öğrencilerinden Nareg HAÇİKOĞLU katıldığı İstanbul Liselerarası Atletizm Şampiyonasında uzun atlama branşında 5.95 metrelik derecesiyle 2014 yılında İstanbul şampiyonu olmuştur.

EĞİTİM
Okulumuz öğretim etkinliklerinin yanısıra öğrencilerin karakter eğitimlerine destek olacak sosyal, psikolojik ve akademik etkinliklerle de eğitim faaliyetlerini desteklemektedir. Okul içinde yapılan seminer, konferans, tanıtım vb aktivitelerle öğrencilerin gelişimi sağlanır.
Bu çalışmalar beraberinde başarıyı da getirmiştir. Bu başarılı çalışmalardan bazıları aşağıdadır.
· Okulumuz 'Beslenme Dostu Okul' projesinde sertifika almaya hak kazanmıştır. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetimde, okulumuz sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşulları uygun bulunduğundan tam 100 puan alarak "Beslenme Dostu Okul" sertifikası almaya hak kazanmıştır.
· Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okulumuz “Beyaz Bayrak” ve “Sertifika” ile ödüllendirildi.
Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz YGS ve LYS sonrası bir Yükseköğretim programına yerleştirilmektedirler.
Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projeleriyle hayata hazırlanmaktadırlar. Okulumuz birçok kurumla bu projeleri sürdürmektedir. Bunlardan bazıları Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulu, Bakırköy Yaşlılar Yurdu ve Darülaceze’dir.
Yapılan etkinliklerden bazıları 2015 yılında "Gücünüz Gücümüzdür" adlı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında başlatılan kampanya sonrası alınan 4 adet Elektrikli Tekerlekli Sandalye,  22 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin Yeşilköy Şubesi yetkililerine teslim edilmiştir.
2014 yılında “Kulaktan Kalbe” adlı sosyal sorumluluk projesi ile Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler okulu öğrencileri yararına çalışmalar sürdürülmüştür.

BİLİM
Okulumuz pozitif bilimin ışığında, fizik, kimya,  biyoloji ve matematik dallarında, öğrencilerin gelişimlerini sağlamak amacıyla, gelişmiş laboratuvar olanaklarıyla, yaparak, deneyerek bilgi kazanımını en üst seviyeye çıkarmaktadır. Öğrencilerin yaptıkları bilimsel projeler, ulusal ve uluslararası yarışmalarda sergilenmeye değer görülmekte ve ödüller almaktadır.
Bunlardan bazıları
TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmalarında Marmara Bölgesi elemelerine katılmaya hak kazanan Kimya Projemiz, 30 Mart - 2 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesinde sergi alanındaki yerini almıştır.
2014 TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışmasında, Okulumuzun coğrafya projesi, Marmara Bölgesi elemelerinde birinci seçilerek Türkiye elemelerine katılmaya hak kazanmıştır.

SANAT
“Sanat ruhun gıdasıdır” felsefesini ilke edinmiş okulumuz, öğrencilerimizin resim, müzik, el sanatları, dans gibi sanatsal faaliyetlerine destek verir.  Bu konuda yapılan il içi ve il dışı sergi, resim yarışmaları, müzikal hazırlıklar usta eğitmenlerce profesyonel düzeyde hazırlanarak gösterime sunulmaktadır.
Bu başarılı çalışmalardan bazıları aşağıdadır.
2014 ve 2015 yılında 150 öğrenciden oluşan Kültür Koleji Gençlik Korosu, İKÜ Akıngüç Auditorium’da muhteşem bir gösteri sergilemişlerdir.
 Okulumuz, İlimiz  Ortaöğretim okulları arasında yakınlaşmayı sağlamak, yeni dostluklar kurabilmek, öğrencilerin hareket gereksinimlerini karşılayabilmek, onların kültür-eğitim-dans bütünlüğü içersinde milli ve evrensel anlatımlarını sergilemelerine fırsat verebilmek amacıyla “Özel Kültür Lisesi Liselerarası Dans Festivali” düzenlemektedir. Bu yıl, on ikincisinin düzenleneceği Kültür Lisesi Dans Festivalini,  “Dünya Dans Günü” dolayısıyla, 29 Nisan 2016 Cuma günü, Kültür Koleji KEV Salonu’nda (Ataköy 9-10. Kısım Yerleşkesi) gerçekleştirmeyi planlamaktayız.
Her sene öğrencilerimizin yaptıkları resimler, Mayıs ayında, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açılan Yıl Sonu Karma Resim Sergisi yoluyla sergilenmektedir.