Eğitim Öğretim Yılı Başlıyor

Değerli Velimiz,

Yeni ders yılı başlıyor. Yeni ders yılında hepinize sağlık, mutluluk ve başarı diliyoruz. Geçtiğimiz yılı başarıyla bitirmenin verdiği mutlulukla yeni ders yılı hazırlıklarına yaz donemi itibariyle başladık. Hem mutluyduk hem de heyecanlı. Çalışmalarımız temmuz ayında yoğun bir şekilde başladı. Sınıflarımız, atölyelerimiz, laboratuvarlarımız; öğrencilerimiz ve velilerimiz için yeniden düzenlendi, renklendi. Yenilikler her zaman heyecan vericidir. Okullar açıldığında bizler kadar sizlerin ve öğrencilerimizin de heyecanlandığını görmek bizleri çok mutlu etti.

Sizler yaz tatilindeyken bizler okullarımızın bütün süreçlerini gözden geçirerek öğrencilerimizin daha mutlu ve başarılı olmaları için durmaksızın çalıştık. Okul yemekhanelerimizi genişlettik, bu alanları öğrencilerimizin huzurla yemek yiyebileceği alanlara dönüştürdük. Menülerimizi sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerden oluşturduk; ayrıca her kata koyduğumuz otomatlar sayesinde öğrencilerimizin ara öğünlerini kontrol altına almaya çalıştık.

Öğrencilerimizin güvenle evlerinden alınıp yine sizlere, evlerine güvenle kavuşmalarını sağlamak amacıyla servis hizmeti olanaklarını geliştirdik, her aracın standardını yasalar çerçevesinde en ince ayrıntısına kadar denetlenmesi için gerekli uyarıları yaptık. Servis firmasının tüm personeline eğitim vermesini sağlayarak onların gelişimlerini takip ettik.

Seçkin, kendi alanında uzman yönetici ve öğretmen kadromuzla heyecan verici çalışmalar yaptık. Öğretmenlerimiz 14 Ağustos 2017 tarihinde yeni eğitim öğretim dönemine başladı. KÜGEM eğitimleri kapsamında alanlarıyla, meslekleriyle ilgili birçok eğitim alarak deneyimlerini yeni bilgilerle birleştirdiler. Sınıflarını ve okullarını büyük bir özveriyle, sevgiyle öğrencileri için hazırlamaya koyuldular. ilk olarak 21 Ağustos tarihinde 8 ve 12. sınıflarımızla “TEOG ve Üniversite Hazırlık Eylül Kampı” kapsamında eğitim öğretime başladık.  Eylül ayında okulumuza yeni katılan tüm öğrenci ve velilerimize merhaba dedik. Yeni ders yılında okulumuzun ana hedeflerini ve genel işleyişini geliştirdik, güncelledik.

Öğrencilerimizin ulusal sınavlarda daha başarılı olmaları için özel önlemler aldık, farklı çalışma biçimleri geliştirdik. “Okulların başarısı, öğrencilerinin başarısıdır.” anlayışıyla, akademik başarı çıtasının yükselmesi, sosyal etkinlikler ve kulüp çalışmalarıyla zenginleştirilmiş güçlü müfredat uygulamalarıyla sınıflardan koridorlara, bahçelerden spor salonuna, bilim merkezinden kütüphaneye kadar öğrencilerimizin adım attığı her yeri geliştirdik yeniledik. Her öğrencimizin okula büyük bir keyifle gelmesi için yaşamsal projeler üretti.

Geçtiğimiz yıl açtığımız ve açıldığı andan itibaren de hem sizlerin hem de öğrencilerimizin ilgi odağı olan Kültür Bilim Merkezi ve Da Vinci İnovasyon Merkezimizi yeniledik, geliştirdik. Renkli alanları ve yüksek donanımıyla üniversitelere taş çıkaracak bu merkezleri yeni öğretim yılında da öğrencilerimizin hizmetine hazır hale getirdik.

Öğrencilerimizi her zaman akademik, sosyal ve psikolojik süreçleriyle bir bütün olarak ele aldığımız okul kültürümüz içinde; ülkemizin eğitim sistemindeki değişiklikleri, yenilikleri takip ederek, okul iklimini sürekli olumlu tutacak ve öğrencilerini dünya vatandaşı olarak yetiştirecek şekilde programlarımızı misyonumuz doğrultusunda geliştirdik. Bu konularda öğrencilerimizin ve siz değerli velilerimizin görüşlerini de alarak eğitim-öğretim yoluna devam edeceğimizden emin olabilirsiniz. Bu yolda bizlere vermiş olduğunuz destekten ötürü sizlere teşekkür eder, yeni ders yılının başarı dolu bir yıl olması temennisiyle saygılarımızı sunarız.

Selin TATAROĞLU

Okul Müdürü