Kayıt Kabul Koşulları

Kültür Koleji Fen Lisesi 9.sınıfına kayıt yaptırmak isteyen adayların, ilköğretim 8.sınıftan mezun olmaları ve Milli Eğitim Bakanlığınca liselere girebilmek için öngörülen sınava (LGS) katılmaları gerekmektedir.
Adaylar özel okullar kayıt süresince LGS puanına göre belirlenen 385 taban puanı doğrultusunda okul müdürlüğüne başvurarak kesin kayıt hakkı elde edebilir.
Başarılı öğrenciler sınav puanlarına ve kurumun iç yönergesine bağlı olarak, çeşitli oranlarda burs ve indirim olanaklarından yararlanabilirler.
ARA SINIFLARA KAYIT-KABUL          :
Diğer resmi ve özel fen liselerinde eğitim gören öğrenciler ara sınıflara nakil başvurusu yapabilirler.
Ara sınıflara kontenjan dahilinde;
10. Sınıfın sonuna kadar özel ve devlet Anadolu liseleri ve fen liselerinden,
11. Sınıftan itibaren ise sadece devlet fen liseleri ve özel fen liselerinden öğrenci nakli kabul edilebilir.
Öğrenci nakil işlemi; öğrencinin lise giriş puanı, okulumuzun yapacağı nakil sınavı ve mülakatlar sonucuna göre gerçekleştirilir.