Beden Eğitimi

Kültür İlkokulu Beden Eğitimi ve Spor Bölümü

Okulumuzda beden eğitimi dersleri; Anaokulu, 1, 2 ve 3. sınıfa kadar katı kuralları olmayan, rekabetten uzak, öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinliklerle yapılmaktadır. Bu doğrultuda öğrencilerimiz ilkokul bitirdiklerinde aşağıdaki davranışları kazanırlar:

1. Atatürk’ün ve düşünürlerin beden eğitimi ve spor konusunda söyledikleri sözleri açıklayabilirler.

2. Sinir kas ve eklem koordinasyonunu geliştirebilirler.

3. İyi duruş alışkanlığı edinirler.

4. Ritim ve müzik eşliğinde hareketler yapabilirler.

5. Milli bayramlar ve kurtuluş günlerinin anlamını önemini kavrar, törenlere katılmaya istekli olurlar.

6. Beden eğitimi ve sporla ilgili temel bilgi, beceri, tavır ve alışkanlıklar edinirler.

7. Görev ve sorumluluk alır, lidere uyar ve liderlik yapabilirler.

8. Spor araç ve tesisleri hakkında bilgi sahibi olur ve bunları gereği gibi kullanabilirler.

9. Temel sağlık kuralları ve ilkyardım ile ilgili bilgi beceri, tavır ve alışkanlıklar edinebilirler.

10. İşbirliği içinde çalışma ve birlikte davranma alışkanlığı edinirler.

11. Olimpizm ruhunu içinde hissedebilir; fair-play davranışları çizgisinde, sporu hayat felsefesi olarak benimser ve yaşam boyu spor yapan insanlar olabilirler.

Ders dışı etkinlikler

1) Kulüp çalışmaları

Öğrencilerimizin tercih edeceği çeşitli spor branşlarında yıllık veya dönemlik eğitimler verilmektedir. Amacımız öğrencilerimizin yoğun ders programının oluşturduğu, zihinsel yorgunluğu azaltıp seçtikleri branşlarda eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamaktır. Uygulamalar haftada 1 gün 2 ders saati olarak planlanmaktadır. Eğitim verilen branşlar: Bale, modern dans, eskrim, sportif tırmanış, masa tenisi, basketbol, futbol ve voleybol.

2) Kış okulu

Okulumuz öğrencileri ile farklı okullarda okuyan öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak, öğrencilerimizin hafta sonu serbest zamanlarını verimli hale getirmek ve daha fazla öğrenciye ulaşarak sporu sevdirmek, sporu yaşamlarının bir parçası olarak görmelerini sağlamak kış okulumuzun hedeflerindendir. Uygulamalar hafta sonu cumartesi ve pazar günleri 1 gün olacak şekilde planlanmaktadır. Eğitim verilen branşlar, hareket eğitimi, cimnastik, yüzme, tenis, futbol, basketbol ve voleybol’dur. 5-14 yaş aralığındaki okulumuz öğrencileri ve farklı okullarda okuyan öğrenciler bu uygulamadan faydalanabilmektedir.

3) Turnuvalar

Belirli aralıklarla çeşitli branşlarda okul içi etkinlikler çerçevesinde düzenlenen müsabakalardaki amaç; sınıflar arası etkileşimi artırmak, takım ruhunu geliştirmek, okul içi birlik beraberliği sağlamak ve ders aralarını eğlenceli hale getirmektir. Öğrencilerimiz için belirli aralıklarla masa tenisi, futbol ve basketbol branşlarında turnuvalar düzenlenmektedir.

4) Kayak kampı

Yarıyıl tatilinde 1 hafta süreli, tüm yaş seviyelerindeki öğrencilerimizin katılabildiği bir uygulamadır. 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz aileleriyle 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz aileleri olmadan kayak kampına katılabilmektedirler. Uludağ kayak kampında öğrencilerimiz bireysel ders alabilmektedir.

5) Yaz Okulu

Okul öğrencileri ile farklı okullarda okuyan öğrencilerin kaynaşmasını, öğrencilerin 1 yıllık yorgunluklarını atmalarını, yaz tatillerinin verimli hale gelmesini ve daha fazla öğrenciye ulaşarak sporu sevdirmeyi hedefleyen yaz okulunda 16 branşta 5-14 yaş grubundaki öğrencilere eğitim verilmektedir. Ayrıca eğlenceli beş aktivite organize edilmekte ve sinema gösterimleri ve geziler düzenlenmektedir.

Okul takımları

- Futsal (Yıldız erkek)

- Futbol (Yıldız erkek–Küçük erkek)

- Basketbol (Yıldız erkek–Küçük erkek)