Eğitim

Okulumuz öğretim etkinliklerinin yanısıra öğrencilerin karakter eğitimlerine destek olacak sosyal, psikolojik ve akademik etkinliklerle de eğitim faaliyetlerini desteklemektedir. Okul içinde yapılan seminer, konferans, tanıtım vb aktivitelerle öğrencilerin gelişimi sağlanır.

Bu çalışmalar beraberinde başarıyı da getirmiştir. Bu başarılı çalışmalardan bazıları aşağıdadır.

Okulumuz 'Beslenme Dostu Okul' projesinde sertifika almaya hak kazanmıştır. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetimde, okulumuz sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşulları uygun bulunduğundan tam 100 puan alarak "Beslenme Dostu Okul" sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okulumuz “Beyaz Bayrak” ve “Sertifika” almıştır.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz YGS ve LYS sonrası bir Yükseköğretim programına yerleştirilmektedirler.

Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projeleriyle hayata hazırlanmaktadırlar. Okulumuz birçok kurumla bu projeleri sürdürmektedir. Bunlardan bazıları Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler Okulu, Bakırköy Yaşlılar Yurdu ve Darülaceze’dir.

Yapılan etkinliklerden bazıları 2015 yılında "Gücünüz Gücümüzdür" adlı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında başlatılan kampanya sonrası alınan 4 adet Elektrikli Tekerlekli Sandalye,  22 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin Yeşilköy Şubesi yetkililerine teslim edilmiştir.

2014 yılında “Kulaktan Kalbe” adlı sosyal sorumluluk projesi ile Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler okulu öğrencileri yararına çalışmalar sürdürülmüştür.