Sanat

“Sanat ruhun gıdasıdır” felsefesini ilke edinmiş okulumuz, öğrencilerimizin resim, müzik, el sanatları, dans gibi sanatsal faaliyetlerine destek verir.  Bu konuda yapılan il içi ve il dışı sergi, resim yarışmaları, müzikal hazırlıklar usta eğitmenlerce profesyonel düzeyde hazırlanarak gösterime sunulmaktadır.

Bu başarılı çalışmalardan bazıları aşağıdadır.

2014 ve 2015 yılında 150 öğrenciden oluşan Kültür Koleji Gençlik Korosu, İKÜ Akıngüç Auditorium’da muhteşem bir gösteri sergilemişlerdir.

Okulumuz, İlimiz  Ortaöğretim okulları arasında yakınlaşmayı sağlamak, yeni dostluklar kurabilmek, öğrencilerin hareket gereksinimlerini karşılayabilmek, onların kültür-eğitim-dans bütünlüğü içersinde milli ve evrensel anlatımlarını sergilemelerine fırsat verebilmek amacıyla “Özel Kültür Lisesi Liselerarası Dans Festivali” düzenlemektedir. Bu yıl, on ikincisinin düzenleneceği Kültür Lisesi Dans Festivalini,  “Dünya Dans Günü” dolayısıyla, 02 Mayıs 2016 Pazartesi günü, Kültür Koleji KEV Salonu’nda (Ataköy 9-10. Kısım Yerleşkesi) gerçekleştirmeyi planlamaktayız.

Her sene öğrencilerimizin yaptıkları resimler, Mayıs ayında, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açılan Yıl Sonu Karma Resim Sergisi yoluyla sergilenmektedir.