Ekin Dergisi

Umutlarımızın, düşlerimizin, fikirlerimizin, isyanlarımızın, temennilerimizin sizinle buluşmasına vesile olan Ekin, her yıl Kültür Koleji Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün   yoğun çalışmasıyla ve büyük emeklerle karşınıza çıkar. Dergide öğrencilerimizin yıl boyu yaratıcılıklarını artırmak için yaptıkları yazı çalışmaları bulunur.

Her geçen gün değişen ve hızlanan dünyada kitaplardan, şiirlerden uzaklaşan öğrencilerimiz Ekin vasıtasıyla edebiyata ve sanata daha da yakınlaşır.

Aramızdan ayrılan ama içimizden uğurlayamadıklarımızı, kaldırıp atamadıklarımızı anlatırken gönlümüzden kopan fırtınaları duyurmak ister. Rotasız duygulara pusula, öksüz duygulara ana kucağı olur. Öğrencilerimiz, bazen Ernest Hemingway olurlar; onlara verilen sınırlı sözcüklerle hikâyeler yazarlar, sınıflara götürülen objelerden bir dünya kurup yazıya dökerler. Masalların büyülü dünyasında kaybolup hayattan yeni anlamlar çıkarırlar. Savrulan aşklarda yitip giden yaralı yürekleri anarlar. Kimi zaman bir şehrin sokaklarında gezinirken bulursunuz kendinizi.

Ekin, ilkbaharda serpilen bir filiz; gecenin tam ortasında bir yakamozdur. Kaf Dağı’nda Simurg’a giden düş yolu, yananların külünden yeniden doğan Zümrüdüanka… Ekin, farkındalığı artırmak, öğrencilerimizin kaleminin gücünü göstermek, yarına bir şeyler bırakmak amacıyla hazırlanmış bir öğrenci ürünüdür. Her yıl yeni yeni ekinler büyürken siz de bu gücü görün bizimle bu köklenmeye şahit olun isteriz.

Dergimizin, her sayfasında belki de ileri de çok güçlü birer kalem olacak öğrencilerimiz var. Şimdilik cümlelerinde nokta olabilir ama biz yeni cümleler bulmaya yeni öyküler oluşturmaya başladık bile. Ünlemler koyduk bazılarına duygularımızı anlayın diye; soru işaretleri kullandık, siz de bize cevap bulmaya çalışın diye, virgüller ayırdı düşüncelerimizi bazen. Cümlelerin sonu gelmek bilmedi kimi zaman, biz yeni cümleler kurmak için sizinle buluşmayı bekleyeceğiz. Ekin’le kalın.