2017-2018 Öğretim Yılı

Üniversite ve Meslek tanıtımları çerçevesinde 11. Sınıf öğrencilerimizle 18 Ekim 2017 tarihinde Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi gezildi.

Okulumuz 12.sınıf öğrencileri, 17 Ekim 2017 tarihinde motivasyon kahvaltısında biraraya geldiler.

17  Ekim 2017 tarihinde Okulumuz  Hazırlık ve 9  sınıf öğrencilerine, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof.Dr.Özge Hacıfazlıoğlu tarafından  “Öğrenci olarak hayatı dengelemek” konulu bir seminer düzenlendi. Seminerde Sosyal yaşam aile ve okul arasında dengeyi kurarken nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.
Okulumuz 9. sınıf öğrencilerinin oryantasyonunun sağlanması amacıyla 04 Ekim 2017 tarihinde Bakırköy Marina’da düzenlenen kahvaltıya katılındı. Gezi ilk sınavlar öncesinde öğrencilerimizin motivasyonlarına yararlı olmuştur.

Okulumuzun kuruluşunun 58. Yıldönümü çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Su Doku ve QR Code yarışmaları düzenlenmiştir.

Okulumuz Hazırlık sınıfı öğrencileriyle 03 Ekim 2017 tarihinde Yunus Emre Kültür Merkezinde sergilenen Hacer Sarıgül Kişisel Resim Sergisi gezildi.

Öğrencilerimizin seçimleri doğrultusunda oluşturulan kulüpler için Tanıtım günleri gerçekleştirildi. Tanıtımlar sırasında kulüplerin kısa filmlerini seyreden öğrencilerimiz, kulüp çalıştırıcıların kendi kulüplerine yönelik yapacakları çalışmalardan örneklere de katıldılar. Öğrenciler daha sonra yıl boyunca katılacakları sosyal etkinlikleri seçtiler.

KÜGEM Öğretmen hizmetiçi eğitimleri devam ediyor. 27 Eylül 2017 tarihinde Kültür Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımıyla tüm öğretmenlerimize “Evrim” konulu seminer düzenlendi.

Okulumuz Hazırlık sınıfı öğrencilerinin oryantasyonunun sağlanması amacıyla 27 Eylül 2017 tarihinde Bakırköy Marina’da düzenlenen kahvaltıya katılındı. Gezi ilk sınavlar öncesinde öğrencilerimizin motivasyonlarına yararlı olmuştur.

Kültür Kolejinin 1960’dan beri varoluşundaki temel değerleri ve yaşanmışlıkları genç nesillere aktarmak hedefiyle kurulan müze, okulun 58.kuruluş yıl dönümünde açıldı. Kültür Koleji Müzesi yarım asrı aşan birikimini ziyaretçileriyle paylaşmak, nesillerin birbirine aktardıklarını daha somut ve görsel hale getirmek, hem öğrencilerine hem de içinde bulunduğu topluma hizmet etmek amacıyla bir müze kurdu. 58 yıllık süreçte, eğitim alanında kullanılan 1000’in üzerinde baskılı evrak, kitap ve defter, dönemlere ait karne ve okul evrakları, döneminin en ileri teknolojisine sahip bilgisayar ve elektronik bazı cihazlar 400 metrekarelik bir alanda sergileniyor.

22 Eylül 2017 tarihinde Okulumuz 10. sınıf velilerine  yönelik bir tanışma ve .bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Müdür Yardımcılarımızın okulumuzun kuralları ve  genel işleyişi hakkında bilgi vermeleri sonrasında,  Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği değişiklikleri anlatıldı.

21 Eylül 2017 tarihinde Okulumuz 12. sınıf velilerine  yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda genel işleyiş ve üniversite hazırlık programının içeriğine ait bilgilendirmelerde bulunuldu.

20 Eylül 2017 tarihinde Okulumuz 11. sınıf velilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda genel işleyiş ve üniversite hazırlık programının içeriğine ait bilgilendirmelerde bulunuldu.

19 Eylül 2017 tarihinde Okulumuz 9. sınıf velilerine  yönelik bir tanışma ve .bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Müdür Yardımcılarımızın okulumuzun kuralları ve  genel işleyişi hakkında bilgi vermeleri sonrasında,  Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği değişiklikleri anlatıldı.

18 Eylül 2017 tarihinde Okulumuz Hazırlık sınıf velilerine  yönelik bir tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Müdür Yardımcılarımızın okulumuzun kuralları ve  genel işleyişi hakkında bilgi vermeleri sonrasında,  Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği değişiklikleri anlatıldı.

Okul Yönetimimiz, 12 Eylül 2017 tarihinde, öğrencilerimize okul kuralları, sınıf geçme koşulları hakkında genel bir toplantı yaparak bilgiler verdi.

Okulumuz, 11 Eylül 2017 Pazartesi günü düzenlenen Açılış Töreniyle eğitim öğretim yılına başladı. Bu yıl geçen yıllardan farklı bir uygulama başlatılarak “Dört Çeyrek Dönem” uygulamasına geçildi. Bu uygulama doğrultusunda okullarımız ülke genelinde ders yılının başlayacağı 18 Eylül 2017 tarihinden bir hafta önce açıldı.