Kültür Kolejine Hoşgeldiniz

Sevgili öğrencim

Kültür ailesinin bir parçası olarak aramıza katılmanın mutluluğu içerisindeyiz.  Merakla bakan gözlerle ve heyecanla çarpan kalbinle “Kültür” kapısından adım atmış bulunmaktasın.

Senin için yepyeni bir dönem başlıyor. Geleceğine yön verecek bir serüvenin içindesin. Kendi hikâyeni yazman, ilk günkü heyecanını hep koruman, yokuşları düz edip engelleri aşman için ihtiyacın olan ne varsa burada seni bekliyor. Keşfetmenin heyecanını, soru sormanın önemini, üretmenin keyfini,  kazanmanın değerini bilen bir ailede kararlı adımlar atmanı sağlayacak güvenilir kılavuzlar, her düştüğünde ayağa kaldıracak gerçek dostluklar, yolculuğuna anlam katacak efsaneler ve seni hedefine götürecek bir yol arkadaşı yanı başında.  Dört duvarın ötesine geçen 60 yıllık eğitim felsefesi ile çağdaş, akla ve bilime önem veren uluslararası kalitede bireyler yetiştiren Kültür Koleji Fen Lisesi olarak biz burada senin yolunda senin yanındayız.

Bugünden itibaren sen de her Kültür’lü gibi Kültür Anayası’nı özümseyecek ve bu anayasa dâhilinde aldığın eğitimin izlerini yaşam boyu taşıyacaksın.

Kültür Anayasası diyor ki;

“Kültür”lü, Atatürkçü’dür. Atatürk’ün deyişi ile ‘aklın ve bilimin yol göstericiliğinde’ onun ilke ve devrimlerini yaşatmayı, ‘çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmayı’ her zaman amaç edinir.

“Kültür”lü, çağdaştır. Eğitim-öğretim uygulamalarında çağdaş gelişmeleri yakından izler ve bu gelişmelerden uygulamada yararlanır.

“Kültür”lü, evrenseldir. Öğrencilerinin anadilleri dışında başka dilleri de bilmelerini; gelişen ve değişen teknolojiyi tanımalarını, kullanmalarını, evrensel değerlere sahip olmalarını, dünya ile iletişim kurmalarını hedefler.

“Kültür”lü, her düşünce ve inanca saygı duyar. Farklı düşüncelerin ifade edilmesine fırsat verir ve bunu doğal bir hak sayar.

“Kültür”lü doğa ve çevreye duyarlıdır. Doğal ve toplumsal çevrenin, ekolojik, kültürel ve tarihsel değerlerin önemini bilir ve bu bilincin yaygınlaşmasına çaba gösterir.

“Kültür”lü barış yanlısıdır, barışın kendisi, kurumu ve çevresinden başlayarak yurtta ve dünyada yerleşmesini, sorunların bu yolla çözümlenmesini ilke sayar.

“Kültür”lü sanatsal faaliyetleri yakından takip eder, onu bir yaşam biçimi olarak görür ve destekler.

“Kültür”lü birey olmayı ve toplumsal bilinç kazanmayı önemser.

“Kültür”lü anayasasını özümsemiştir.

“Kültür”lü, bu anayasada tanımlanan tüm kurumsal ve bireysel ilke, değer ve amaçlarla bütünleşmeye, her yerde ve her zaman onları dikkate almaya özen gösterir. “Kültür”lü olmaktan kıvanç ve mutluluk duyar.

Kültür Koleji Fen Lisesi’nde yalnızca bir eğitim kurumunun değil, ömür boyu yanında bulunacak bir ailenin mensubusun.  Sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimizle sana hoş geldin diyoruz.

Selin TATAROĞLU

Okul Müdürü