2018-2019 Öğretim Yılı

Okulumuz 11 ve 12.sınıf öğrencileri ile 14 Kasım 2018 Çarşamba günü Rehberlik etkinlikleri kapsamında  Koç Üniversitesi' ne tanıtım ve eğitim amaçlı gezi düzenlendi.

Okulumuz Veli Konseyi 06 Aralık Perşembe günü sosyal sorumluluk projelerine destek sağlamak amacıyla okulumuzda kermes düzenledi.

05 Aralık 2018 Çarşamba günü 11 ve 12.sınıflarımıza Uzman Klinik Psikolog Gülhan Gökçe Ceran YILDIRIM tarafından '' Sınav Kaygısı ve Başarısı'' konulu seminer verildi.Öğrencilere önlerine çıkacak engeller anlatıldı ve bilgilendirme yapıldı.

04 Aralık 2018 Salı günü 10.sınıflarımızla Türk Dili ve Edebiyatı dersi ve sosyal etkinlik kapsamında Divan Edebiyatı ve Madame Tussaud Müze gezisi gerçekleştirilmiştir.

29 Kasım 2018 Perşembe günü 11.sınıflarımızla İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Osteoarkeoloji Müzesine eğitim ve tanıtım amaçlı gezi düzenlenmiştir.

Okulumuz Öğrenci Konseyi öğrencileri ve Veli Konseyimiz 28 Kasım 2018 Çarşamba günü Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında  Darülaceze' deki kimsesiz büyüklerimizi ziyaret ettiler.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüm olarak öğrenmenin yolu karşılaşmaktan geçer dedik ve 15 Kasım 2018 Perşembe günü hazırlık sınıfı öğrencilerimizle Karanlıkta ve Sessizlikte Diyalog adlı etkinliklerle karanlıkta alışveriş yapmayı, bir tramvayda yolculuk etmeyi ,vapura binmeyi ve herşeyden önemlisi sessiz konuşabilmeyi ve karanlıkta görebilmeyi öğrendik.Sağduyularıyla bizi gurulandıran öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 80.yılında minnet,saygı ve özlemle andık.10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni okul bahçesinde Atatürk büstüne çiçek konması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Okulumuz öğrencilerine 08 Kasım 2018 tarihinde  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilisi Özgür ZOBAR tarafından uyuşturucu ve diğer zararlı maddeler ile ilgili bilinçliendirme semineri verdi.

Okulumuz ''Yazarlar Okullarda'' projesi kapsamında 05 Kasım 2018 tarihinde Yazar Sayın Canan TAN'ı ağırladı.Kitaplarını yazarken ne ilham verdi, hayatı nasıldı? gibi sorulara cevap bulacak söyleşi gerçekleşti.
Okulumuz Öğrenci Konseyi 01 Kasım 2018 tarihinde  ilk toplantısını gerçekleştirdi.Okul Müdürü Özgür ÖZMERAL başkanlığında yürütülen toplantıda okulun işleyişi, öğrenci istekleri ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında önerilerde bulundu.

Okulumuz Cumhuryetimizin 95.yılı görkemli bir törenle kutladı.

Okulumuz 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ilk Veli Konseyi toplantısını 25 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirdi.Okul Müdürümüz Özgür ÖZMERAL okulun işleyişi ve yenilikleri hakkında bilgi verdi.Sosyal sorumluluk projeleri jhayata geçirilmek üzere konuşuldu.

Kültür Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik 24 Ekim 2018 tarihinde Okul Sağlığı kapsamında  İstanbul Kültür Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Nihal Çakır BİÇER tarafından ''Bedenimi Seviyorum, Ona İyi Bakıyorum'' konulu seminer verilmiştir.

Kültür Koleji Anadolu Lisesi' nde 22 Ekim 2018 tarihinde Öğrenci Meclis Başkanlığı Seçimleri yapıldı.Sayım sonucunda 3 Aday arasında Öğrenci Meclis Başkanımız Emre KIZILKAYA olduğu anlaşıldı.Kendisine başarılar diliyoruz.

Okulumuz 9.sınıf öğrencileri ile 26.10.2018 tarihinde Yıldız Hisarı' nda düzenlenen kahvaltıya katılındı. Gezi ilk sınavlar öncesinde öğrencilerimizin motivasyonlarına yararlı olmuştur.

Okulumuz Hazırlık sınıfı öğrencilerinin oryantasyonunun sağlanması amacıyla 10.10.2018 tarihinde Yıldız Hisarı' nda düzenlenen kahvaltıya katılındı.

Okulumuz 12.sınıf öğrencileri gelenekselleşen kahvaltı etkinliğinde hem güzel vakit geçirdiler hem sınav motivasyonlarını arttırdılar.Kahvaltı 16 Ekim 2018 tarihinde Yıldız Hisarı' nda gerçekleştirdi.

26 Eylül 2018 tarihinde Okulumuz 12. sınıf velilerine  yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda genel işleyiş ve üniversite hazırlık programının içeriğine ait bilgilendirmelerde bulunuldu.

28 Eylül 2018 tarihinde Okulumuz 11. sınıf velilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda genel işleyiş ve üniversite hazırlık programının içeriğine ait bilgilendirmelerde bulunuldu.

27 Eylül 2018 tarihinde Okulumuz 10. sınıf velilerine  yönelik bir tanışma ve .bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Müdür Yardımcılarımızın okulumuzun kuralları ve  genel işleyişi hakkında bilgi vermeleri sonrasında,  Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği değişiklikleri anlatıldı.

24 Eylül 2018 tarihinde Okulumuz Hazırlık ve 9.sınıf velilerine  yönelik bir tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Okul Müdürümüzün okulumuzun kuralları ve  genel işleyişi hakkında bilgi vermeleri sonrasında,  Ortaöğretim Kurumları yönetmeliği değişiklikleri anlatıldı.

Okul Yönetimimiz, 14 Eylül 2018 tarihinde, öğrencilerimize okul kuralları, sınıf geçme koşulları hakkında genel bir toplantı yaparak bilgiler verdi.

Okulumuz, 10 Eylül 2018 Pazartesi günü düzenlenen Açılış Töreniyle eğitim öğretim yılına başladı. Bu yıl da “Dört Çeyrek Dönem” uygulamasına devam edilecek ve bu uygulama doğrultusunda okullarımız ülke genelinde ders yılının başlayacağı 17 Eylül 2018 tarihinden bir hafta önce açıldı.