Etkinlikler 2017-2018

ATİK PİL TOPLAMA YARIŞMASI

TAP Derneğinin her sene düzenlemiş olduğu ve geçen yıl ilçe 1. Liği ile tamamladığımız okullar arası ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI'na bu sene de katılıyoruz. Öğrencilerimiz bu kapsamda atık pillerin çöp olmadığı ve geri dönüştürülebileceği algısını kazanmış oluyorlar.

AKIL ESNETME TURNUVASI

7-8. sınıf öğrencilerimize Akıl Esnetme Turnuvası düzenleniyor. Her hafta Pazartesi günü yeni bir soru ile öğrencilerimiz akıllarını esnetiyor. Haftanın sorusunu doğru çözen öğrencilerimiz puan toplamaya devam ediyor. Dönemin sonunda en çok puan toplayan ilk 3 öğrencimiz değişik hediyeler kazanacak.

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

Öğrencilerimizi sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama özendirerek, obezitenin önlenmesine destek olup sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.

BU BENİM ESERİM

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca ortaokul 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Fen Bilimleri ve Matematik alanlarında ORTAOKL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI düzenlenecektir. Bu yarışmaya Kültür Koleji Ortaokulu olarak Fen Bilimleri ve Matematik alanlarında değişik projelerle katılım sağlanacaktır.

CATS ÖĞRETMEN PORTALI

CATS (Computer Aided Training & Educational Services) Öğretmen Portalı öğretmenlerimizin okulla ilgili ihtiyaç duyacağı her türlü bilgi ve belgenin ortak erişimini sağlamayı amaçlar.

ESOL

2-8. sınıf öğrencileri İngilizce becerilerini Cambridge Üniversitesi'nin hazırladığı uluslar arası ESOL sınavlarına katılarak belgeliyorlar.

CATS PROJESİ

CATS(Computer Aided Training & Educational Services), öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerine tam ve etkin katılımını sağlamayı hedefleyen, bir "bilgisayar destekli eğitim sistemleri" uygulamasıdır.

FİRST LEGO LEAGUE (FLL)

Bilim  Buluşuyor , First Lego League 13. Türkiye turnuvasını bu yıl  ‘’ Hayvanlar : Yaşam Ortaklarımız ‘’ temasıyla gerçekleştirecektir. Bu tema kapsamında ROBOCULTURE takımımız ile  bizde turnuvada yerimizi alacağız.

İSTANBUL PROJESİ

Birey, toplumun bir parçasıdır ve yaşadığı çevreyle var olur. İnsan yakın çevreden uzak çevreye doğru bilgi sahibi olur ve algısı bu şekilde gelişir. Bu nedenle yaşadığımız, var olduğumuz şehir olan İstanbul’u her yönüyle tanımanın bize hem sosyal hem de kültürel alanda pek çok fayda sağlayacağını düşündük.

İstanbul, ülkemizin en kalabalık, ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehridir. Tarihi açıdan pek çok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Tarihsel ve kültürel miras bakımından eşsiz değerlere sahiptir. Okulumuzda “İstanbul Projesi” adı altında yapılan çalışmayı Sosyal Bilgiler bölümü olarak 4, 5 ve 6. Sınıflar kapsamında yürüteceğiz. Yapacağımız etkinlik, sunum, oyun, video gösterimi vb. çalışmalarla İstanbul’un kültürel, tarihi ve sosyal ögelerini öğrencilerimize kazandırmaya çalışacağız. Bu kapsamda derslerimizde zaman zaman İstanbul temalı konular işleyerek etkinlik, sunum, video gösterimleri ve küçük sınıf içi oyun ve yarışmalarla öğrencilerimizin bu yönde donanımlı ve farkında olmasını hedefliyoruz.

Kapak Deyip Geçmeyin

Çöp diye gördüğünüz her türlü plastik kapağı toplayarak engelli sandalyesi alıp yeni sahipleriyle buluşturuyoruz.

KİTAP FESTİVALİ-BOOKFEST

Özel Kültür İlkokulu-Ortaokulu olarak 17-20 Ocak 2017 tarihlerinde öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırırken onların farklı yazarlar ve sanatçılarla tanışarak çeşitli konularda yazılmış kitaplara ilgi duymalarını sağlamak amacıyla “Kitap Festivali/BookFest” düzenlemeyi planlıyoruz. Kitap Festivali etkinliğimizde yaklaşık 30 yayınevinin ve dağıtımcı firmanın kitap stantları okulumuz giriş lobisinde sergilenecektir. Ayrıca, kitap festivali boyunca okula davet edilen yazarlar öğrencilerle sohbetler gerçekleştireceklerdir. Türkçe ve İngilizce yaratıcı yazma atölye çalışmaları yapılacaktır.

OYUNCAK KAMPANYASI

Kültür Koleji Mezunlar Derneği tarafından yürütülen Beşiktaş terör saldırısında şehit düşen polis çocukları için “Oyuncak Kampanyasına” desteklerinizi bekliyoruz.
Evde kullanılmayan oyuncakları küçük kardeşlerine hediye etmeyi düşünenler oyuncakları, 3 Mart 2017 Cuma gününe kadar sınıf öğretmenlerine teslim edebilirler.

Pi Haftası Etkinlikleri

4-8. sınf seviyelerinde Pi-Shirt Boyama, Pi Tırtılı, Arşimet Sabiti, Koş Pi Koş, Pi-Kelimatör, Pi Kuyruğu Yarışması, Pi Kelime Piramiteri, Çember ve Pi Yarışması, Pi Müzikleri, Pi Kısa Film ve Pi Hatıra Fotoğrafı gibi değişik etkinliklerle Pi Haftası kutlanır.