Bilimsel Başarılar

2019 Bilimsel Araştırma Projeleri ve Ödülleri

TÜBİTAK 50.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında;

• Kimya dalında ‘Poli (Vinil Pirolidon) Magnetit Nanoliflerin Sentezi -Ferro - Spanç Üretimi"  konulu projeleri ile   TÜBİTAK Avrupa Bölge 1.si olmuştur. Ayrıca Ankara da düzenlenen final yarışmasında Türkiye 2.si olmuştur
  • ​Kimya dalında ‘Yağ Atıklarının Temizlenmesi İçin Hidrofobik Sünger Geliştirilmesi"  konulu projeleri  Marmara elemelerinde Sergilenmeye değer görülmüştür.
  • Kimya dalında ‘Grafenin PH Duyarlı Poli ( Akrilik Asit) Bazlı Hidrojellerinin Şişme Özelliklerine Etkisinin İncelenmesi"  konulu projeleri Marmara elemelerinde Sergilenmeye değer görülmüştür.

2018 Bilimsel Araştırma Projeleri ve Ödülleri

TÜBİTAK 49.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında;

• Kimya dalında ‘’Nanokillerin Antibakteriyel Gıda Ambalajlarına Etkilerinin İncelenmesi‘’ konulu projeleri ile TÜRKİYE İKİNCİSİ olmuşlardır.

• Kimya dalında ‘’Elektroeğirme Yöntemiyle Yumurta Kabuklarından Doğal Hidroksiapatit Takviyeli, Biyouyumlu ve Biyobozunur Nanobiyokompozit Damar Doku Eldesi ‘’ isimli projeleri ile Marmara Avrupa Bölge yarışmalarında sergilenmeye değer görülmüştür.

27.Uluslararası Dr.İbrahim Arıkan Mef Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışmasında;

• Kimya dalında ‘’Elektroeğirme Yöntemiyle Yumurta Kabuklarından Doğal Hidroksiapatit Takviyeli, Biyouyumlu ve Biyobozunur Nanobiyokompozit Damar Doku Eldesi‘’ konulu proje ile TÜRKİYE BİRİNCİSİ olmuştur.

THE CONSORTİUM FOR MATHEMATİCS AND İTS APPLİCATİONS (COMAP)

Kültür Koleji Fen Lisesi Koleji Çin, Amerika, Singapur, Tayland ve Hong Kong gibi ülkelerden toplamda 938 takım arasında “Başarılı Katılımcı” ödülüne hak kazanan tek Türk Okulu olmuştur.

UNİVERSİTY OF WATERLOO (KANADA)

Kültür Koleji Fen Lisesi öğrencileri 3 madalya ve 4 üstün başarı sertifikası elde etmiştir.

WORLD MATHS DAY

200 ülkeden 17000 okul ve 4 milyon öğrencinin katıldığı yarışmada Kültür Koleji Fen Lisesi öğrencileri Dünya 11.'si ve Türkiye 1.si olmuştur.

AMERİCAN MATHEMATİCS COMPETİTİON 10/12

Amerika Matematik Birliği (MAA) tarafından düzenlenen bu yarışmada 10 öğrencimiz Üstün Başarı Madalyası elde etmiştir.

AAPTPhysics Education/ PHYSICSBOWL2018)

Fizik Branşında 638 okul ve 891 takımının katıldığı yarışmada Avrupa ve Asya bölgelerinden okullar ile Avustralya gibi  ülkelerin yer aldığı bölgede 1. olarak tüm ülkeler arasında da DÜNYA 12.si olmuşlardır.

2 öğrencimiz aldıkları puanlar ile katıldıkları bölgenin ilk 2 öğrencisi olma ünvanını kazanmışlardır.