Etkinlikler 2019-2020

9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinden toplam 17 öğrenci ile coğrafya alanında XVI. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına katılım sağlanmıştır.  Yarışmada Kültür Fen Lisesi 10. Sınıflardan 6 öğrenci 1. Derece diploma ve madalya almaya hak kazanmıştır

Koç Üniversitesi'ni meslek tanıtımı amacıyla öğrencilerimiz ile ziyaret ettik

Kültür Koleji Fen  Lisesi olarak 10 ve 12. sınıf öğrencilerimizle TÜYAP kitap fuarını ziyaret ettik. Fuarda öğrencilerimiz kitapların büyülü dünyasında keyifli bir gezinti yaparak sevdikleri kitapları almanın yanı sıra farklı yazarlarla tanışıp, yayınevlerinin stantlarını incelediler ve kitaplarla dolu dolu bir gün geçirdiler.

Tüyap Kitap Fuarı gezimiz, geziye katılan öğretmen ve öğrenci açısından çok yararlı, aydınlatıcı, bilgilendirici olmuştur. Öğrenciler edinmeyi istedikleri yayınları bir arada görme fırsatı bulmuş; tanıdıkları, bildikleri yazar ve şairlerin dışında yeni türlerle, yazarlarla, yayınlarla karşı karşıya gelme olanağı yakalamışlardır. Böylelikle kitap okuma, anlama, yayımlama hatta yazarlık- şairlik yapma gibi düşünceler fuar gezisi sayesinde öğrencilere kazandırılmış hatırlatılmıştır.

Kültür Kolejinin 60. yılı dolayısıyla Kültür Koleji Anadolu Lisesi ve Kültür Koleji Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencileri arasında genel kültür ve bilgi yarışması yapıldı ve yarışma her iki okulun öğrencileri tarafından nefes nefese izlendi.

24 Kasım öğretmenler günü ilçe milli eğitim töreni okulumuzda öğretmen ve öğrenciden oluşan bir şiir korosu ile kutlandı. Birçok öğretmen ve öğrencinin dilinden dökülen şiirler, izleyen tüm öğretmenlerimize öğretmen olmanın kıvancını bir kez daha yaşattı.

10 Kasım 2019 tarihinde okulumuz bahçesinde yapılan Atatürk’ü anma töreninde, 11. sınıf öğrencimiz Ali Eren Ünlü, Ata’nın gençliğe hitabının cevabını tüm Kültür Koleji öğrencilerine okuturken törene katılan veli, öğrenci ve öğretmen ve yöneticilerimiz Atatürk’ü ilke ve inkılaplarıyla, düşünce tarzıyla, Türkiye Cumhuriyeti’ne kazandırdıklarıyla bir kez daha anmış ve hatırlamış oldu. Törende Atatürk’ün vefatı, aramızdan ayrılışı zaman zaman duygusal anlar yaşatsa da törenin amacı olan Atatürk’ün kurduğu ve gelecek nesillere emanet ettiği laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yine Ata’mızın çizdiği yolda ilelebet yaşayacağı, özellikler gençler tarafından yaşatılacağı Kültür Okulları zihniyetine de paralel olarak bir kez daha hatırlatılmış oldu.

29 Ekim 2019’da Kültür Üniversitesinde, Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek onu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Kültür Koleji Fen Lisesi öğrencilerinin final sahnesinde yer aldığı oratoryo ve video gösterimi ile bir kez daha sevgi saygı ve minnetle andık.

Okulumuzun 11ve 10.  sınıf öğrencilerinden oluşan B takımı yarışmayı Türkiye’den katılan okullar arasından Türkiye 1. si, 12. sınıf öğrencilerinden oluşan A takımı ise Türkiye 3. olarak tamamlamışlardır. Her iki takımımızda dünyadaki sıralamada “Başarılı Katılımcı Sertifikası” nı almaya hak kazanmıştır.

CANADİAN İNTERMEDİATE MATHEMATİCS CONTEST-UNİVERSİTY OF WATERlLOO Uluslar arası düzeyde matematik problemleri çözebilmelerini ve bu tarz soru tiplerinden haberdar olmalarını sağlar.  Uluslararası düzeyde matematik yapabilme sürecine uyum sağlamalarını kolaylaştırır

Doğanın dili olan, tüm akademik branşların temelini oluşturan matematik biliminin sevdirilmesini ve özendirilmesini, ulusal düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, yaratıcı matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesini sağlamaktır. 9. 10.sınıf ve 11. öğrencilerimiz de bu bağlamda onları düşünmeye iten sorular karşısında akıl yürüterek, analitik düşünerek uygulanan sınav sorularına çözümler getirdiler. Öğrencilerimiz de bu durumdan çok büyük bir keyif aldılar.Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz akademik açıdan farklı deneyimler yaşama fırsatı buldular.

Kültür Kolejinin 60.yıl Etkinlikleri kapsamında 10.sınıf öğrencileri arasında “MANGALA TURNUVASI” yı düzenlenmiştir.

• Bu yarışma ile amacımız 10.sınıf öğrencilerimizin,  zeka ve strateji oyununu öğrenmelerini sağlamaktır
  • Öğrencilerimizin takım çalışmasının önemini fark etmelerini sağlamak,

Kültür Kolejinin 60.yıl Etkinlikleri kapsamında 9.sınıf öğrencileri arasında “QRCOD MATEMATİK YARIŞMASI” yarışması düzenlenmiştir.

• Bu yarışma ile amacımız 9.sınıf öğrencilerimizin,  Matematik ile ilgili genel kültür sorularını  cevaplamalarını sağlamak
  • Teknolojik bir yazılım olan QRCOD ile tanışmalarını ve uygulama biçimini öğrenmelerini sağlamak
  • Öğrencilerimizin takım çalışmasının önemini fark etmelerini sağlamak,
  • Öğrencilerimizin okulun yerleşim planı ile ilgili bilgilenmelerini sağlamaktır.
Bir kap içine su doldurduk. Mantar parçası üzerine kibrit çöpü taktık suya bıraktık. Mantar üzerine ters çevirdiğimiz bardağı yerleştirdik. Lazer kaynağı ile kibriti yaktık. Yanan oksijenin yerine bardakta su yükseldi. Havanın 1/5 inin Oksijen olduğunu öğrencilerimiz gözledi. Deney oldukça ilgi çekti.
Kültür Koleji Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileri, okul bahçesindeki seralara aromatik bitki fidelerinin ve tohumların ekimini gerçekleştirdiler. Ekimi gerçekleştirilen bitkiler laboratuvar derslerinde ve bilimsel proje çalışmalarında kullanmak amacıyla seçilmiştir. Aynı zamanda öğrenciler bitkilerin yaşam döngüsünü gözlemliyorlar.

Eratosthenes Experiment Dünyanın Çevresini Ölçme Etkinliğimizi Kültür Koleji Bahçesinde Kültür Fen Lisesi 9. Ve 10.sınıf öğrencilerinin katılımı ile 23 Eylül 2019 da gerçekleştirdik. Etkinlik sırasında Gölge ölçümleri ile Dünya’nın çevresini ölçtük ve etkinliğimizin fotoğraf, video çekimlerini yaptık.

Fizik dersinde öğrenilen enerji dönüşümünün uygulaması olarak verilen fare kapanından yapılan arabalar yarıştırılmıştır.Bunun sonucu olarak fen bilimlerini yaparak ve yaşayarak öğrenmenin öğrencilere katkısnın büyük olduğu gözlenmiştir.Yarışmaya 18 grup katılmıştır.