EGE TURU

GEZİ ÜCRETİ

GEZİ PROGRAMI

1.GÜN – İSTANBUL’ dan Hareket

Saat 23:00 ‘da okulumuzun önünde buluşma. Rehberlerimizle tanışmanın ve yapılacak kısa bilgilendirmenin ardından, İzmir’e hareket.

2.GÜN – İSTANBUL – İZMİR, SELÇUK EFES ANTİK KENTİ

( CELSUS KÜTÜPHANESİ – ARTEMİS TAPINAĞI )

Otobüsümüzde alınacak sabah kahvaltısı sonrası,

Sabah İzmir, Selçuk’a varışımızın ardından, 2015 yılında UNESCO tarafından dünya mirası olarak tescil edilen, antik dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan, Efes Antik Liman Kenti gezimizi yapacağız.

Celsus Kütüphanesi, Odeon, Artemis Tapınağı, Yamaç Evleri, ve Bizans İmparatoru Büyük Lustinianus tarafından yaptırılan ve o dönemin en büyük yapılarından biri olan, İsa'nın en sevdiği havarisi St. Jean (Yuhanna)'nın 6 kubbeli St. Jean Bazilikası görülecek yerler arasındadır.

Efes turumuz sonrası alınacak öğle yemeğinin ardından,

Bülbüldağı’nda bulunan Meryem Ana Evi’ne hareket. Hz. Meryem'in son yıllarını St. John ile birlikte geçirdiğine inanılan, Meryem Ana Evi (Kilisesi) gezimizin tamamlanmasının ardından Didim’e hareket.

Didim’de otelimize varışın ardından, odalarımıza yerleşme. Otelimizde alınacak açık büfe akşam yemeğinin ardından, konaklama otelimizde.

2.GÜN – AYDIN, DİDİM – DİDYMA – MİLETUS

( PRİENE – MİLET – APOLLON TAPINAĞI )

Otelimizde alınacak açık büfe sabah kahvaltısı sonrası, Didim denilince ilk akla gelen, antik dünyanın yedi harikasından birisi ve en büyük üçüncü tapınağı olan Apollon Tapınağı’nı yakından tanıyoruz. Apollon Tapınağı turumuzun ardından, Ege bölgesinin en önemli liman kentlerinden biri olan, ızgara planlı bir şekilde inşa edilmiş Milet Antik Kenti ve Büyük İskender’in de bir süre yaşadığı Priene Yunan Antik kenti turları.

Gezimizin ardından otelimizde hareket. Otelimizde alınacak açık büfe akşam yemeği sonrası, konaklama otelimizde.

3.GÜN – AYDIN – İZMİR – İSTANBUL

( ŞİRİNCE KÖYÜ GEZİSİ )

Otelimizde alınacak açık büfe sabah kahvaltısı sonrası, Eski adı “Çirkince” olan Rum  evleriyle  meşhur  Şirince  Köyü’ne gidiyoruz. Temiz, sessiz ve huzurlu havası, beyaz badanalı evleri ile kartpostal gibi görünen Şirince köyü ziyaretimizin ardından İstanbul’a doğru seyahatimiz başlıyor. Bursa’da alınacak akşam yemeğimizin ardından İstanbul’a varış.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ

1)     Okulumuzdan, okulumuza kadar, lüks araçlarımız ile gezi boyunca tüm transferler,

2)     Denize 0, Kendi Plajı bulunan, 5 Yıldızlı,

Didim Beach Resort Aqua & Elegance Thalasso Otelmizde,

2 kişilik odalarda, 2 gece konaklama,

3)     Otelimizde alınacak açık büfe kahvaltılar ve akşam yemekleri,

4)     İlk gün otobüsümüzde yapılacak sabah kahvaltısı ikramı,

5)     Program süresince öğle ve akşam yemekleri,

6)     Profesyonel kokartlı bölge rehberleri eşliğinde yapılacak geziler,

7)     Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri,

8)     Gezi süresince araç içi ikramlar,

9)     Zorunlu TÜRSAB seyahat sigortası

10)   Okulumuza özel olarak hazırlanmış hatıra tişörtü,

11)   tüm rehberlik hizmetleri

NOT: Müze saatleri, hava koşulları, rötar, trafik ve / veya güvenlik koşullarını göz önüne alarak, sorumlu öğretmenlerin veya rehberlerimizin öngörü ve görüşleri doğrultusunda günlük programlarda, müze ve ören yerlerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

GEZİNİN AMACI

Öğrencilerimizin sosyal bilgiler derslerin de öğrendikleri Ege’nin eşsiz güzellikteki doğal ve tarihi güzelliklerini öğretmen ve rehberliğin yerinde anlatımları ile yerinde inceleyerek bilginin içselleştirilmesi amaçlanmaktadır.

GEZİMİZE KATILMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ FORMU DOLDURUNUZ

* Okulunuzu Seçiniz