CERN

GEZİ ÜCRETİ

GEZİ PROGRAMI

1.GÜN – İSVİÇRE, CENEVRE – CERN GEZİSİ

İstanbul Atatürk Havaalanı dış   hatlar   terminalinde  buluşma. Bilet ve gümrük işlemlerini takiben İsviçre’nin Cenevre şehrine hareket. Varışın ardından atom altı parçacıkları incelemek üzere kurulan ve dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı CERN’ de (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) inceleme gezisi.CERN' ün kuruluşu ve deneyin amaçları üzerine yapılacak bilgilendirmenin ardından, panoramik Cenevre turu düzenlenecektir. Bu turda görebileceğiniz yerler arasında Leman Gölü, Mont Blanc Köprüsü ve Büyük Katedral bulunmaktadır. Tur sonrasında konaklama otelimizde.

2.GÜN – İSVİÇRE, LOZAN, MONTRÖ, EINSTEIN MÜZESİ

Otelimizde alınacak açık büfe sabah kahvaltısı sonrası, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihi Montrö ve Lozan şehirlerinde antlaşmaların imzalandığı noktaları göreceğiz. Lozan Üniversitesi, Chillon Şatosu ile Olimpiyat Müzesi görülecek yerler arasındadır. Ardından hayatının en önemli buluşu olan Relativity (İzafiyet) teoremini keşfettiği Bern şehrinde dünyanın gelmiş geçmiş en iyi bilim insanı olarak kabul edilen Albert Einstein Müzesi turu. Tur sonrasında konaklama otelimizde.

3.GÜN – TECHNORAMA BİLİM MERKEZİ

Otelimizde alınacak açık büfe sabah kahvaltısı sonrası, 1982 yılında kurulan, öğrencilerimizin bilimin çeşitli dallarında sergilenen her bir deneyi kendilerinin uygulayarak öğrenmesini sağlayacak Technorama Museum’ da, 12 farklı temel konuda sergilenen 100’lerce deneyi uygulayarak öğrenme fırsatı bulacaklar. Bilim merkezi gezimizin ardından, 1833 yılında kurulan ve İsviçre’nin en büyük üniversitesi olan Zürih Üniversitesi tanıtım turu. Üniversite gezimizin ardından İsviçre’nin en büyük şehri olan Zürih şehir turu ardından konaklama otelimizde.

4.GÜN – LEGOLAND DEUTSCHLAND EĞLENCE PARKI

Otelimizde alınacak açık büfe kahvaltı sonrası, 2002 yılında Günzburg şehrinde kurulan Legoland Deutschland 'de Miniland, Lego City, Little Asia, Knights Kingdom, Imagination, Kingdom of the Pharaohs, Pirate Land ve Lego X-treme bölümleri ile 50 den fazla aktiviteye sahip, dünyanın Lego merkezinde eğlence dolu bir gün bizleri bekliyor. Legoland turumuzun ardından konaklama otelimizde.

5.GÜN – ALMANYA, STUTTGART – PORCSHE MUSEUM

Otelimizde alınacak açık büfe sabah kahvaltısı sonrası,2009 yılında açılan, dünya devi Porsche firmasının gelişim sürecinde ürettiği farklı araçlar ve üretim süreçlerini anlatan Porsche müzesinde unutulmaz bir gün geçiriyoruz.Porsche Müzesi gezimizin ardından, Stuttgart şehir turu. Tur sırasında görülecek yerler arasında Saray meydanı, Stuttgart şehir kütüphanesi, Killesberg Parkı yer almaktadır. Tur sonrasında Stuttgart havalimanına hareket.Bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türkiye’ye yolculuk.USA CAMP ekibi ile kazanılan deneyimler ve yeni dostlarla birlikte eğlence dolu bir yolculuğun sonunda evimize varış ve bir başka eğlenceli organizasyonumuzda buluşmak üzere.

NOT:Hava koşulları, rötar, trafik ve güvenlik koşullarını göz önüne alarak, sorumlu öğretmenlerin veya rehberlerimizin öngörü ve görüşleri doğrultusunda program günlerinde, günlük programlarda, müze ve ören yerlerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ

1)      Türk Hava Yolları ile Ankara – İstanbul – Cenevre ve Stuttgart – İstanbul – Ankara tarifeli uçak biletleri,

2)      Hava alanından en az 3 - 4 yıldızlı otelimize ve otelimizden tekrar havaalanına kadar gezi boyunca tüm transferler,

3)      Otel konaklamaları ve sabah kahvaltıları,

4)      Porsche Müzesine yapılacak gezi ve giriş ücreti,

5)      Einstein Müzesine yapılacak gezi ve giriş ücreti,

6)      Technorama Bilim Müzesine yapılacak gezi ve giriş ücreti,

7)      Chillon Şatosuna yapılacak gezi ve giriş ücreti,

8)      CERN’ e yapılacak gezi ve bilgilendirme,

9)      Stuttgart, Zürih, Lozan, Montrö ve Cenevre şehir gezileri,

10)   Şehir içi ve şehirler arası tüm ulaşımlar,

11)   Alışveriş     merkezlerine,     restoran    ve     marketlere yapılacak geziler,

12)   Program dahilinde belirtilmiş diğer müze ve ören yerlerin ücretleri,

13)   Okulumuza özel olarak hazırlanan gezi tişörtleri,

14)   Rehberlik hizmetleri.

GEZİNİN AMACI

TEOG Sürecinden çıkan 8. Sınıf öğrencilerimize moral motivasyon açısından destek vermek  gezerken öğrenmelerini sağlamak ve 9. Sınıflarla birlikte organize edeceğimiz gezimizin diğer bir amacı da onları bir üst kuruma hazırlamaktır.

GEZİMİZE KATILMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ FORMU DOLDURUNUZ

* Okulunuzu Seçiniz