BALKAN TURU

GEZİ ÜCRETİ

GEZİ PROGRAMI

1.GÜN İSTANBUL-PLOVDİV-SOFYA

01:00 de okulumuz bahçesinden hareket ediyoruz. Edirne-Kapıkule karayolu takip edilerek Kapıkule sınır kapısına varış. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Haskova karayolu takip edilerek Plovdiv’e varıyoruz. Meriç nehri kenarında alacağımız sabah kahvaltımızın ardından (Ekstra) Bulgaristan’ın ikinci büyük kenti olan Plovdiv’de İslam-Türk kültürünü yansıtan eserleri ve Bizans, Yunan ve Osmanlı izlerini görme fırsatı bulacağız. Panoramik şehir turu Plovdiv gezisi; Gezilebilecek yerler arasında, Bizans, Yunan ve Osmanlı devletlerinin bıraktığı izler, şehrin en hareketli alışveriş ve eğlence merkezi olan Batenberg caddesi , Cuma camii, Sveta Bogoroditsa kilisesi, Balaban evi, Nikola Nedkoviç evi, Zlatio Boyaciev evi, Hindilyan evi, Antik Tiyatro ve Eski Plovdiv. Tur sonrası öğle saatlerinde Sofya’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saat yolculuğumuz sonrası yemek yiyeceğiz ve ardından Sofya’da otelimize yerleşiyoruz. Sofya panoramik şehir turu;. St. Nedelya Kilisesi, Rus Kilise’si, Rotanda Kilisesi, Aya Sofya Kilise’si, Parlamento, Sofya Üniversitesi, Aleksander Nevski Katedrali Başbakanlık, NDK Ulusal Kültür Sarayı gezilebilecek yerler arasındadır. Ayrıca Ulu Önder Atatürk’ün yeniçeri elbisesi giyerek katıldığı balonun yapıldığı, ordu evini de görme fırsatımız olacak. Akşam yemeği ve konaklama Otelimizde.

2.GÜN ÜSKÜP-OHRİD
Otelimizde erken aldığımız kahvaltının ardından Sofya’dan Üsküp’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 4-5 saat süren yolculuğumuz ardından Makedonya’nın başkenti Üsküp’e varış ve öğle yemeği sonrasında Panaromik şehir turu ; tarih boyunca şehrin ticari faaliyetlerinin merkezi olan ve günümüzde de önemini yitirmemiş, taş sokakları ve tarihi binaları ile Baş çarşı, Vardar Nehri, Kale, 6. yy.'dan kalma Taş Köprü, Makedonya Meydanı görülecek yerler arasındadır. Saat 16:00 sıralarında Ohrid’e hareket ve 2.5-3 saat süren yolculuğumuz sonrası Ohrid’de Otel’e yerleşme. Akşam yemeğimizi Makedon müziği eşliğinde almak için şehirdeki Restaurant’a geçiyoruz ve doyasıya eğleniyoruz. Konaklama otelimizde.

3.GÜN OHRİD
Otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Ohrid şehir turu: Ohrid gölünün su kaynakları, Ayasofya Kilisesi , St. John Bigosrky Manastırı, Aya Klement Manastırı, Aya Kaneo Kilisesi, Antik Tiyatro, Ohrid kalesi, Ohrid Camii ve Türk Çarşısı gezilebilecek yerler arasında. Gezimiz sırasında Öğlen yemeği yiyeceğiz ve bölgeye özel inci alışverişi için göl kenarında serbest zaman veriyoruz. Akşam üzerine doğru Struga gezisi. Sonrasında otelimize dönüş. Akşam yemeğimizi Makedon müziği eşliğinde almak için şehirdeki Restaurant’a geçiyoruz ve doyasıya eğleniyoruz. Konaklama otelimizde.

4.GÜN BİTOLA-SELANİK
Otelimizde aldığız kahvaltının ardından Bitola’ya hareket ve 1,5 saatlik yolculuk sonrası Bitola şehir turu: Roma dönemi antik şehir kalıntısı Heraklea Lynkestis, Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi, Atatürk Müzesi,Atatürk’ün büyük aşkı Eleni’nin evi,güneş saati, 16. yüzyıldan kalma Yeni Camii,Saat kulesi,Bedesten, Isak Paşa Camii ve Hamidiye caddesi gezilebilecek yerler arasında. Öğle yemeği sonrasında Selanik’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 4 saatlik yolculuk ardından Otelimize yerleşiyoruz akşam yemeği sonrası kordon gezisi ve serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra Taverna. Konaklama Otelimizde.

5.GÜN SELANİK-KAVALA-DEDEAĞAÇ-İSTANBUL
Otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Selanik Şehir turu: Atatürk'ün evi, Beyaz Kule, Agios Dimitrios Kilisesi, yukarı şehir, Fuar Alanı, Döner Kule, Bizans Kiliseleri, Cami alanları ve kordon gezilebilecek yerler arsında. Şehir turunun ardından Selanik’ten ayrılıyoruz. Yaklaşık 1-2 saatlik yolculuk sonrası Kavala’da öğle yemeği ve panoramik şehir turu. Kavala Turumuzda; Mehmet Ali Pasa'nın Evi, günümüzde otel olarak kullanılan imaret ve Su Kemeri ile kale içindeki eski şehrin sokakları gezilebilecek yerler arasında. Ardından Dedeağaç’a hareket şehir turu ve serbest zaman. Dedeağaç’taki molamız ardından İpsala Gümrük kapısı üzerinden Tekirdağ’a varıyoruz ve yöresel Tekirdağ köftesi ile akşam yemeğimizi alacağız. Sonrası İstanbul’a devam ediyoruz varışımız ile birlikte turumuzu sonlandırıyoruz

TUR FİYATINA DAHİL OLAN HİZMETLER

• Mercedes Model Otobüslerle Gidiş Dönüş Ulaşım Otobüs İçerisindeki Çay, Kahve, Su, Kola İkramları.
  • 4 Gece 5 Gün 4* Ve 5* Otellerde Oda Kahvaltı Akşam Yemeği Dahil Konaklama
  • Tur Süresince Alınan Öğle Yemekleri
  • Ohrid 2 Gece Müzikli Akşam Yemeği Makedon Gecesi (İçecekler Ekstra)
  • Yerel Rehberlik Hizmetleri
  • Zorunlu Seyahat Güvence Sigortası

TUR FİYATINDAN HARİÇ OLAN HİZMETLER

• Vize Ücreti - Sağlık Sigortası
  • Tüm Müze Ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Yurt Dışı Çıkış Harcı

Tur fiyatı en az 40 kişilik guruplar için geçerlidir. 40 Kişi için 3 Öğretmen ücretsiz ağırlama

*Çocuk indirimleri anne baba yanında iki kişilik oda ilave yatak konaklama tipi için geçerlidir.Büyük aile odası veya stüdyo oda seçimlerinde ücret farkı doğabilmektedir. Anne çocuk veya Baba çocuk konaklamada çocuk için Yetişkin Fiyatı uygulanır.

GEZİNİN AMACI
Osmanlı döneminden sayısız eserin yer aldığı bölgeleri yerinde incelemek, Atamızın doğduğu evi ziyaret etmek, uzun yıllar Osmanlı egemenliğinde yaşamış olan Balkan halkı, hem hayat tarzlarıyla hem de dilleriyle gözlemleme fırsatı yaratmak

GEZİMİZE KATILMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ FORMU DOLDURUNUZ

* Okulunuzu Seçiniz